сряда, 17 юни 2015 г.

Инициативата "България е наша" 6 години по-късно

Тази блогърска инициатива възникна през 2009 г. след протестите през януари същата година срещу Тройната коалиция. 6 години по-късно тези протести са позабравени, а последствията от тях се преценяват различно от участниците и наблюдателите.

В резултат от общото "излизане от мода" на блоговете и тази инициатива в един момент спря да работи, а участниците в нея (списъкът вдясно) избраха други пътища, за да защитават своите каузи.

Снимка - Протестна мрежа
6 години по-късно България е държава на протести и контра-протести. На медии и контра-медии. На реформи и контра-реформи. На модела "КОЙ".

Нито един осъден за корупция: Делян Пеевски, Христо Бисеров, Румяна Ченалова и колко още "гнили ябълки". МВР вече дори не хваща престъпниците - ширеща се битова престъпност, организирани джебчийски групи, контрабанда, или все теми на "Господарите на ефира", но не и на правосъдната ни система.

На фона на тези мрачни констатации все пак има и лъчове светлина: Протестна мрежа, MoveBg, Инициатива правосъдие за всеки, ДЕОС. Следете дейността им и помагайте с каквото можете.

...демокрацията не е форма на управление, а комплект инструменти. Никой не ни гарантира, че ще имаме демокрация. Гарантирано ни е само правото да използваме тези инструменти. Дали ще ги използваме или не – наш избор. - Веселина Седларска

Няма коментари:

Публикуване на коментар