понеделник, 27 юни 2011 г.

Браво на МВР!

Чета сега за брилянтната идея на МВР и Бисер Иванов за справяне с футболното хулиганство. Чета и мед ми капи на сърцето. Ми да, защо не се сетихте и по-рано да го направите. Вече мога да ида на мач още сега и да си заведа детето даже. Браво!

Същото предлагам да се въведе и когато си купуваме билети за опера. Какво ще станем, ако на някой човечец не му издържат нервите от оная дето вика и скокне и хвърли една седалка по нея? А за театъра? Тея некадърни артисти и те заслужават я домат, я някое паве от улицата или направо по някоя тухла от пода на театъра или парче мазилка, ако сме в провинцията.

А за изложбите? Малееее. Аз като видя някоя цапаница и направо не издържам. Ама честно. Иде ми да хваня четка с боя и да го направя по-добре, ама това вече е класифицирано като вандализъм. Два стола сложили и му викат арт. Направо не издържам, хващам единия стол и … ох не ми се мисли.

Алооо, ами градския транспорт. Взимаш си билет за трамвай номер 5 на ред номер 2, второ място до прозореца и вече ще се знае, кой е издраскал седалката или ако е изядена, кой пенсионер го е направил от глад, щото не им даваме пари.

Същото важи и за влака – кой ще пуши цигари, като знае, че ще изследват вагона със специална лампа, която показва на кое място се е пушило, а? Ами баничките? Я има троха, я в затвора за дребно хулиганство. Да не говорим, че който пикае или ака не където трябва, директно … леле ами защо не ни вземат и ДНК информация, че направо да св вижда кой ни е осрал така яко или то всички знаем кой ….

Я какви идеи ми хрумнаха. Браво на МВР, браво на цялата работническа класа.

Чекай, чекай малко, коя година сме сега?

П.С Ако желаете да дадете и друга идея на МВР, за друга билетна система, те ще се радват, може да го направите тук или на факс 166, разбира се и в най-близкото поделение на Лудницата

понеделник, 20 юни 2011 г.

е-книга за следенето в Интернет и на мобилните телефони


След като преди няколко дни излезе добрата новина, че все пак „задържането на данни“ се е оказало крайно неефективно и служи за всичко друго, но не и за борба с престъпността, реших да осъвременя версията на е-книгата си за следенето в Интернет.


Новата версия съдържа:

- Теория на следенето – малко законови постановки
- Практика – как точно държавата следи всеки, който използва Интернет и мобилен телефон на територията на България
- Отговор – как да противодействаме законно
- Добрата новина – кой и какво каза, че вече се мисли за отмяна на това глупаво законодателство
- Примери – примери за реално използване на събраните данни за всеки един от нас. (видео от Бтв и информация от други източници) и проекти като „Мемопол“.


Полезни и интересни данни за всеки!

Това е второ издание на тази е-книга. Тя не претендира за изчерпателност за красив дизайн или за високи технически познания от страна на автора. Опитал съм се да опиша нещата на езика на крайния потребител, а не да използвам много технически термини, които биха били интересни за професионалисти.
Част от тези материали са публикувани в списание “.net”, където се надявам да ги прочетете и на хартия.


Свалете я от тук, само 13 страници е.СПОДЕЛЕТЕ Я!
Споделете я с приятели и познати – качете я по торентите, ако имате права – тези неща не трябва да се забравят. Помогнете да я разпостраним