вторник, 21 декември 2010 г.

Бизнесът бил панацеята?! Да го духа бизнеса. Българският

"Справката на института [НОИ - б.авт.]показава, че работодателите осигуряват 16% от заетите около 2.8 млн. души върху месечен доход до 240 лв. Вноските на други 43% се правят върху заплата до 480 лв."


Може ли нормален човек да повярва, че 1/6 от работещите бачкат за минималната заплата от 240, от която след прихващането на данъци и осигуровки остават около 190???

А съвсем безумно е да се повярва, че на половината от останалите заплатите им са до 480 лв.

И на шибаната държава, и на шибаните управляващи им е ясно, че шибаните бизнесмени крият данъци, респ. счетоводството им е невярно, което логично води до предположението, че укриват счетоводно и други неща - печалби, приходи, обороти...

И нелепо се сещам за стар виц от времето на комунизма:
Седи си един човек в градинката и си мърмори: "Шибана държава!"

Минава милиционер, чува го, прибира го и го води при началника: "Другарю началник, тоя води публично вражеска пропаганда - говори, че държавата е шибана".

Началникът отпраща милиционера и започва разпит на заподозрения по Глава 1 от НК (тя бе много сериозна - за престъпления против държавата и обществения строй): "Наистина ли мислиш, че държавата е шибана?! Човекът обяснява: "Ами този Рейгън с неговата надпревара във въоръжаването, с нарушаването на гражданските права..." и ченгенарският шеф бесен крясва "Махай се! Да дойде идиотът, който те доведе".

Човекът се маха и сяда пред районното да изпуши цигара. След малко от районното излиза ченгето със скъсани пагони, вижда го и му казва "Копеле, заради тебе ме уволниха". А нашият човек отговаря "Аз казахт ли ти, че е шибана държава?"
Ква е връзката между осигуровките и тоя стар виц? Не знам. Връзката за мен е идиотската "шибана държава".

5 коментара:

 1. Какво решение предлагаш? Какво може да се направи?

  ОтговорИзтриване
 2. Да, и аз съм любопитна да разбера същото.

  ОтговорИзтриване
 3. Това е заради идиотската пирамидална пенсионна система. Най-ефективното, което бизнесът може да измисли е, да осигурява на възможно най-ниската сума.

  ОтговорИзтриване
 4. Аз не искам да давам пари на държавата (заради това, че тя все още не уважава бизнеса)и се осигурявам на минималната заплата, например.

  ОтговорИзтриване
 5. @ Steliyan Georgiev
  @ M
  @ Bogomil "Bogo" Shopov

  Решението е:

  1. Демонополизация на здравната каса и създаване на няколко истински, независими от държавата обществени фонда, което да води до истинска здравословна конкуренция.

  2. Премахване на всички умишлени изкуствени пречки пред съществуващите частни фондове и даване възможност на хората да избират искат ли и колко да инвестират в тях. Тези пари да се вадят преди облагането с данъци.

  По-подробно: виж чилийския модел - изключително успешен

  ОтговорИзтриване