понеделник, 30 август 2010 г.

36 години затвор за убийците на Мартин Борилски

Върховният касационен съд (ВКС) потвърди осъдителните присъди на Георги Желязков и Стоян Стоичков от по 19 и 17 години затвор, съобщиха от съда. Те са подсъдими за убийството на българския студент Мартин Борилски, който беше намерен мъртъв през лятото на 2000 г. Решението е окончателно и така двамата ще лежат в затвора общо 36 години. Съдът е потвърдил и присъденото обезщетение на семейството на Борилски от 120 хил. лв., като са отхвърлили претенцията от 400 хил. лева. (цялото определение на ВКС може да видите тук).
(по в. „Дневник“)

1 коментар:

  1. след фиаското около разследването и началните фази на процеса в България натискът от френска страна ли се оказа решаващ? или правосъдната ни система все пак действа на по-най-горна инстанция ? Критиката от европейска страна оказва ли някакво влияние?

    Ако имате гражданска позиция по този и други въпроси свързани с България през първите години от членството й в ЕС, заповядайте довечера (1.09) в 18.30 на фонтана на пл. Славейков и се включете във фокус група на тема "България в ЕС". Ще отнеме само един час от времето ви, но ще ви осигури възможност да споделите гражданската си позиция

    ОтговорИзтриване