понеделник, 10 август 2009 г.

Справедливост за Огнян Бояджиев


Тази събота 34-годишният българин Огнян Бояджиев беше пребит от неизвестни лица в дома си в София. В момента Бояджиев е на лечение във ВМА. Настанен е в интензивното отделение на болницата с няколко прободни рани във врата. Състоянието му е стабилизирано.
Нападението е извършено в събота към 22.30 часа. Престъпниците оставили в безпомощно състояние 34-годишния журналист и преди да напуснат апартамента му, отрязали кабелите на домашния му телефон и взели мобилния му апарат. Бояджиев е успял сам да извика "Бърза помощ" чрез интернет. От дома му са откраднали няколко кредитни карти и лични вещи.
Огнян Бояджиев е бил ръководител на предизборния щаб на синия кандидат за кмет Мартин Заимов през 2007 г., а преди това е работил в Би Ти Ви, РФИ и БНР.

От инициативата „България е наша“ призоваваме българската полиция и прокуратура да предприемат бързи и ефективни действия за разкриване и наказване на извършителите на жестокия побой върху журналиста Огнян Бояджиев. Подобни актове на насилие не може да продължават да остават безнаказани и необяснени.

Коментарите на блогърите:
Иво Инджев - Оги и джелатите
Магдалина Генова - Добро утро, пияници!
Нели Огнянова - europe.bg : солидарност

3 коментара:

  1. Солидаризирам се с призива на "България е наша" за бързи и ефективни действия на полицията и прокуратурата във връзка с разкриване и получаване на заслужено наказание от страна на извършителите на жестокия побой върху журналиста Огнян Бояджиев.

    ОтговорИзтриване
  2. А май че е гей история свързана с ревност пари и мъжки недоебани дупета (и недоплатени). И не разбирам защо един педераст който си поръчва ебач по интернет трябва да бъде толериран. Може би автора на поста е педераст

    ОтговорИзтриване
  3. А искам да добавя, че автора е може би педераст защото започва с "34-годишният българин Огнян Бояджиев ". БЪЛГАРИН. Не те е срам. Май ставаш за журналист.

    ОтговорИзтриване