петък, 3 юли 2009 г.

Направихме го със Станишев, ще го направим и с Калфин

Току-що публикувах в блога на другаря Ивайло Калфин коментар, насочен срещу наглото му и обидно поведение през последните няколко дни и най-вече срещу тази публикация.


"Господин Калфин,
Замисляте ли се какво пише във Вашия блог? Изправяте се директно срещу огромен брой активни хора, на които все още сте министър, и ги наричате "неграмотници". Не виждам да цитирате някого. Ние Ви цитираме. А в неделя са изборите... Дано след тях наистина да имате сили да се обърнете към същите тези млади хора. А можете отново да се обръщате срещу тях.
P.S. Надявам се Вие също да нямате проблем с грамотността, както нямам и аз. В противен случай, просто ще Ви помоля да уволните хората, които пишат от Ваше име в блога Ви и на които плащате заплата вероятно с пари от моите данъци (субсидии за парламентарно представени партии).

С безразличие към Вас и отвратеност от постъпката Ви,
Александър Кръстев"

И въпреки, че не излезе надпис на румънски, за разлика от блога на Станишев, единственото, което се показа след публикуването, беше това апокалиптично лаишко изпълнение:

Не съм длъжен да търпя човек на подобен пост, който нарича народа си неграмотен при положение че е несъмнено най-слабият външен министър на България за последните 15 години. Попитах Румен Петков, попитах Михаил Миков, ще попитам и Калфин: смятате ли се за достоен?

Не ходя по митинги, за да крещя "Оставка!". Правя в реалния живот много повече, отколкото правя в интернет. Пиша грамотно и минавам за интелигентен и образован млад човек с бъдеще. Приятелите ми ме уважават. Подписвам се винаги с името си. Не се страхувам да задавам въпроси. Работя за развитието тази държава и хората около мен и се надявам да не ми се налага да си тръгвам от нея насила. А когато си тръгна по желание, заедно с човека, когото обичам, ще продължавам да работя за България.

Няма да коментирам повече. Писна ми от наглостта на тези хора. В неделя ще отида и ще гласувам заради себе си. И заради теб. Направи го и ти. А след това ще отида на пресконференциите и ще задам въпросите си на тези хора.

P.S. Последните 3 абзаца започват с "Не" и "Няма". Като в "Не, няма да позволим да се гаврите с нас повече!" Смятай, че вече и аз съм от онези "БЕСНИ, но иначе обикновени граждани на Република България!".

Допълнение @ 6:09 p.m. - Коментарът още не се е появил. Както се вижда, няма предупреждение, че се чака одобрение от администратор.

3 коментара:

  1. Наистина много добре казано, но за съжаление и блогът му не е съвсем неверен.
    Малко са тези млади, грамотни българи с бъдеще, за които говориш. Малко са и тези, които аргументират мнението си – много (няма да казвам "повечето") предпочитат "да ви *** майката". Обикновено последните са безделници – същите тези, които ще отидат да гласуват.

    ОтговорИзтриване
  2. Изобщо няма значение дали е прав или не. Той е външен министър на всички българи - и на умни и на прости и е длъжен да им осигури възможност да изявят волята си чрез гласуване. Публикацията му е изпълнена с високомерие и презрение, присъщо за кастата, към която принадлежи. Вярно, всеки има право на лично мнение в личния си блог, но не всеки е публична личност, натоварена с толкова отговорна функция - да бъде лице на държавата. Като иска да си изкаква личното мнение, да излезе в анонимност и да го прави на воля. Като външен министър няма такова право. Аз се срамувам да бъда представлявана от такъв човек. В неделя ще му го покажа.

    ОтговорИзтриване