четвъртък, 4 юни 2009 г.

FACEBOOK акция: „Гласувай!“

Групата във Facebook „Аз ще гласувам, защото искам ПРОМЯНА !“ организира акция този петък - 05.06. в 15 часа пред НДК за призив младите хора да гласуват. Осигурени са тениски, на които пише "Аз ще гласувам, защото имам нужда от промяна!".

По-долу е обявлението на организаторите:

Всички млади хора, които се чувстват активни граждани, моля да заповядат на уреченото място. На място ще си направим по една шантава прическа или направо елате с такава за да съответства това на надписа на тениската. Тези с най-шантавите прически получават тениска :)
Ще се забавляваме и ще свършим нещо като истински граждани на България ! Не се притеснявайте от нищо ! Дори и ако не се познаваме лично - ние, организаторите на събитието сме отворени и усмихнати млади хора, които ще се радват да се запознаят с всеки от вас!
Осигурено е и медийно присъствие.
Нека само подчертая, че това НЕ е политическа агитация на партийна сила, а наша лична гражданска инициатива !
Носете само много добро настроение, за другото е помислено :)
Заповядайте!

8 коментара:

 1. Да превърнем Изборите в Референдум "ЗА смяна на Системата"

  ДОЙДЕ ВРЕМЕТО
  да призовем на висок глас всички българи да ОТИДАТ ДО ИЗБИРАТЕЛНИТЕ УРНИ и да гласуват с коя да е партийна бюлетина - ЗАДРАСКАНА или с надпис "ИСКАМ ПРОМЯНА". По този начин реално ще можем да дадем своя
  ПРОТЕСТЕН глас ЗА СМЯНА НА ПАРТИЙНО-ОЛИГАРХИЧНИЯ МОДЕЛ.
  Ще използваме двукратно за 2009 г.
  законните избори като Първи Референдум "ЗА смяна на Системата".
  Ще излезем(при голям брой недействителни бюлетини от НЕГЛАСУВАЩИТЕ) на улицата и ще поискаме Нова Кръгла маса, но без участие на досегашните лица от властта със старата и нова Номенклатура за 20-годишния лъжовен преход.
  Ще поискаме Ново Велико Народно събрание.
  Европа сега очаква да ни чуе!
  Необходимо уточнение: Недействителните бюлетини няма да се прибавят към партиите, преминали бариерата от 4%, както става с разпределяне на гласовете, подадени за невлизащи партии - само такива бюлетини отиват в полза за онези, които не сте искали.

  ОтговорИзтриване
 2. А къде може да се провери онлайн сега къде се гласува?

  ОтговорИзтриване
 3. @bobihot Mоже да се провери на страницата на ГРАО https://www.grao.bg/elections/secure/public/egnsearch.asp

  ОтговорИзтриване
 4. Не дава:

  Неуспешно установяване на шифрована връзка

  www.grao.bg използва невалиден сертификат.

  ОтговорИзтриване
 5. Ако ползвате Firefox, ще трябва да добавите сайта като "изключение". Това разбира се означава, че ще изпратите ЕГН-то си през НЕшифрована връзка. За повече въпроси: Азер Меликов, Информационно обслужване.

  ОтговорИзтриване
 6. За онези 70% от българските граждани, които се чудят дали и за кого да гласуват - сред тях съм и аз - виж това http://drugglas.blogspot.com/2009/06/blog-post_05.html

  ОтговорИзтриване
 7. Всички се досещаме, че ако не гласуваме, няма ни най-малко да ги накажем досегашните, а напротив – твърдият им електорат пак ще им осигури местенца на държавна заплата и възможност да се разпореждат с нашите съдби.
  Като отговорни и съвестни членове на това общество, всички ние знаем колко е важно да се гласува.
  Всички искаме промяна.
  И искаме да гласуваме.
  Но за кого...?
  Виж: Link text

  ОтговорИзтриване