сряда, 8 април 2009 г.

Сагата ЗЕС: 8 април

Утре, 9 април, е поредното четене на законопроект за Закона за електронните съобщения.

Ако някой брои опитите на МВР да се сдобие с директен достъп до трафичните данни на всеки българин, ще каже, че това е вече четвъртият.

За никого вече не е тайна на какво са способни някои хора в България, за да могат да узаконят полицейщината в нашата иначе демократична държава: то не бяха опити за погазване на конституцията, грубо неуважение към решението на Висшия административен съд, показно нарушаване на парламентарния правилник, не беше чудо.

МВР и техните помощници от БСП и ДПС са неуморни. Всички ние се надяваме, че утре НДСВ и опозицията успешно ще защитят свободата и неприкосновеността на българските граждани, защото в противен случай огромно парче от демокрацията в България ще бъде показно умъртвено.

2 коментара:

  1. Преди малко гледах сутрешното предаване по бТВ и представителя на НДСВ заяви чисто и ясно, че е против директния достъп на МВР до логовете на провайдърите ... дано да си отстоят на думата

    ОтговорИзтриване
  2. ОТХВЪРЛИХА ГО!!!

    Със 74 гласа "за", 78 "против" и 3 "въздържал се" парламентът отхвърли промените в Закона за електронните съобщения, даващи безконтролен достъп на МВР до данните от интернет и телефонни разпечатки.

    ОтговорИзтриване