събота, 28 март 2009 г.

Поглед в царството на естетиката

Един милиард лева ДДС, излезли от джоба на българите, изчезнаха абсолютно безследно в нечий чужд.
Валери Запрянов от списание „Тема“ тогава коментира:

Навремето хванаха 11 данъчни служители от София, замесени в източването на 11 милиона лева от ДДС. Какво стана след това? Нищо не стана. После хванаха други с 15 милиона. Какво стана? Пак същото. От 2000 г. до 2004 г. в прокуратурата са внесени 2600 сигнала за източване на ДДС. Да сте чули поне 100 души да са осъдени за подобна дейност, ако изключим циганите-бушони, които не знаят да се подписват, но срещу шише ракия са собственици на фиктивни “Нещокомерс” ЕООД.

Според български специалисти по изследване на корупцията годишно в страната се отклоняват от ДДС най-малко 300 милиона лева. Според доклад на Световната банка само през 2003 година са откраднати 900 милиона лева от ДДС!

Продължавате ли да се чудите откъде се взеха всичките тези пари за бетонирането на дюните и планинските курорти, за купуване на покровителство и свобода, за поршетата, яхтите и всякакви други салтанати?


Ето как реагира в тази ситуация Сергей Станишев:


А ето как се държи „един от най-добрите български министри“ Пламен Орешарски:


За градуса на настроението пък се грижи друг един български държавник, седял в министерско кресло - Румен Петков:


Къде е естетическият отдел? Къде е красивият образ на България? Къде е Паси сега да ни се скара, че блогърите озвучаваме допълнително простотиите, казани в ефира на колегите му?

2 коментара:

  1. Всяко от тези само по себе си заслужава "Оскар" за оригинален сценарий, но струва ми се, че събрани в едно, правят един съвършен блокбъстър по български ;)

    ОтговорИзтриване
  2. толкова ли няма ли кой да им тегли куршума ?

    ОтговорИзтриване