четвъртък, 5 март 2009 г.

Разумът бе победен, надделя партийният интерес.

Изборите ще са в два отделни дни, на 7 юни (за евродепутати) и на 27 юни (за българския парламент – 41-во Народно събрание).

Предложението на НДСВ за съвместяване на двата избора бе отхвърлено днес с 79 гласа „за”, 101 гласа „против”, - 9 „въздържал се”. Отсъствали са 51 депутати.

Социолози, политолози, централна/секционни изборни комисии и др. ще имат храна цял месец, а никой не се интересува, че изборите съвпадат с периода на отпуските и че ще се харчат двойно пари.

Дано г-жа Мая Манолова (БСП, при г-н Милен Цветков) се окаже права, че който си прави тънки сметки, губи на изборите!

От КБ предлагат и въвеждане на електронно гласуване, за да се “гарантира чистотата на изборния процес и изборния резултат”. Предложението за въвеждане на електронно гласуване представи Александър Паунов. Вместо да се отпечатат бюлетини, всяка партия или коалиция, регистрирана в ЦИК, ще има съответен номер. Избирателят ще отива в тъмната стаичка за гласуване, ще въвежда съответния номер в електронна машина, от която ще излиза малка бюлетина с номера на избраната партия. Избирателят ще взима бюлетината и ще я пуска в урната за гласуване.

Още по темата за гласуване през интернет и електронно гласуване със специализирани терминали: http://www.vsekiden.com/?p=44241

1 коментар:

  1. Надделяха конкретните интереси на терористичните организации БСП и ДПС

    http://raylight.blog.bg/viewpost.php?id=280919

    ОтговорИзтриване