вторник, 24 март 2009 г.

БСП и ДПС: парламентът, правилникът и президентът няма да ни спрат!

Скандалният опит на БСП и ДПС да поискат промени в прясно обнародвания от президента Първанов Закон за електронните съобщения, за съжаление на гражданското общество в България се увенча с успех.

Утре, 25 март ЗЕС отново влиза в пленарна зала с цел да бъдат приети вече отхвърлените текстове, които биха позволили на МВР да ни подслушва безконтролно

Това гласуване става с подписа на зам.-председателя на Комисията по транспорт и съобщения Камен Костадинов (ДПС), който е същият онзи, който вкара извън протокола и препратка към закона за МВР в предното четене на закона.

Това е прецедент и то от изключително опасно естество: БСП и ДПС показват нагледно как те са готови на всичко, за да дадат на МВР правата да се рови в личната комуникация на всеки българин по всеки повод и по всяко време. Предизборно.

Как можете да помогнете
- Пишете за проблема там, където можете. Важно е много хора да го чуят- вижте кой е депутатът от вашия район, членуващ в БСП/ДПС и му пишете

За актуална информация по темата следете блога на Богомил Шопов.

Коментар
Cui bono?
Защо БСП и ДПС отново, по криминален начин вкарват поправките за безконтролно подслушване в ЗЕС в Парламента? Защо не желаят по никакъв начин да оставят въпроса на следващия парламент? Защо са готови да стигнат до край?Кой печели?

2 коментара:

  1. Ами защото могат - да дават и вземат каквото им харесва, когато им харесва. А ние гражданите нямаме право да корегираме - било с поставяне въпроса на всенародно гласуване, било с отзоваване... Имаме право на протести, ОК. Но символични такива май не вършат работа при глуха и недосегаема власт. Права за пряк контрол - във всички власти - това ще свърши работа. Сега сме просто аут и за символични акции ще получаваме само подаяния, удобни за ТЯХ.

    ОтговорИзтриване