петък, 20 март 2009 г.

БСП и ДПС настояват за подслушване на всяка цена

На 19 март в Комисия по транспорт и съобщения се гледаха и ПРИЕХА внесени текстове за промени в Закона за електронните съобщения, с които отново се въвежда безконтролното следене. Това е станало с гласовете на БСП и ДПС. Председателят на комисията Йордан Мирчев (НДСВ) е бойкотирал гласуването, а Иван Иванов (ДСБ) съобщи в предаването „Булевард България“ по re:tv, че приемането на тези текстове е направено в нарушение на правилника на парламента, тъй като Радослав Илиевски (БСП) е внесъл текстовете за разглеждане, без това да е било включено в предварителната програма на заседанието (чл. 27(1) от правилника). Нарушен е и чл. 69, според който депутатите НЯМАТ право да искат четене на промени, които вече са били отхвърлени в рамките на текущата парламентарна сесия .

Ето запис от вчерашното предаване на „Булевард България“, в което ще чуете всичко за промените, които БСП иска и за правилата, които ще погазят заради тях.

Re:TV неофициален архив
"Булевард България" на 19-ти март - ll-ра част

По последни данни на Богомил Шопов проф. Йордан Мирчев е заявил: че тези предложения, приети от депутатите от БСП и ДПС, са в нарушение на правилника, че повечето членове на комисията не са присъствали на заседанието и че той няма да подпише доклад за това тяхно решение, което значи, че то няма да продължи нататък и няма да влезе в пленарна зала.

От гражданската инициатива „Електронна граница“ заявиха, че АКО този кощунствен акт на БСП и ДПС премине за четене в парламента:

НИЕ ЩЕ БЪДЕМ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА, КОГАТО ЩЕ СЕ ГЛАСУВА ТОЗИ ТЕКСТ И ЩЕ ИСКАМЕ ОТ ДЕПУТАТИТЕ ДА ГО ОТХВЪРЛЯТ ОТНОВО.

Още по темата:
Историята на скандалния законопроект
Поредния абсурд на управляващите - наглост нечовешка - Богомил Шопов
330 хиляди разпечатки на телефонни разговори за година е направило МВР? - Делян Делчев
Четене с разбиране - Мария Ненова
МВР - спри - Филип Петров

1 коментар:

  1. Само преди седмица в България лекция изнесе George Krest. George Krest е с еквивалент на нашият чин “генерал” във ФБР в Съединените Американски Щати. Работи в отдела за “кибер-престъпления” и е един от хората, които са участвали активно в разкриването на най-големите такива в световен мащаб. Та оказа се - сегашния закон и положение в България са в общи линии същите както в САЩ. Там нещата работят и то много добре. Това на нашенското МВР обаче не му е достатъчно. Изводите си правете сами…

    Още по темата:
    http://kaknese.blogspot.com/2009/03/george-krest.html

    ОтговорИзтриване