сряда, 18 март 2009 г.

Обществото поиска справедливи присъди за убийцитеДнес на паметника „Цар Освободител“ в София, СРОКСОС организира поредната проява, в която студентите настояваха за честен и открит процес срещу убийците на Стоян Балтов, Найден Вучков и Радостина Евтимова.

За разлика от проявата във Варна на 17 март, когато се събраха хиляди студенти на мълчаливо шествие с искане обвиненият за убийството на Радостина Евтимова Георги Цветанов да бъде осъден на доживотен затвор, на 18-ти март пред Народното събрание бяха дошли шепа студенти от организаторите, студенти от Медицинска академия, близки и приятели на Радостина Евтимова.

Основните опасения, които се обсъждаха от събралите се, бяха, че процесът ще бъде потулен и че след възползване от всякакви пролуки в родната съдебна система убиецът ще се размине с далеч по-лека присъда, отколкото заслужава.

Момичетата, които носеха снимки на зверски убитата Радостина, едва сдържаха сълзите си, които напираха в очите им заради ужасната гибел на връстничката им и отчайващата перспектива убиецът да не получи заслужената присъда: нещо, което в България дори не е прецедент, а правило, защото и до ден днешен няма присъди за убийствата на:
и много други...

Няма коментари:

Публикуване на коментар