неделя, 15 март 2009 г.

Полицаите: протестират или искат?

По материали от статията
Протестиращите полицаи искат да се преборят и с корупцията в МВР във вестник „Дневник“

Множество служители на МВР са се събрали в парка "Заимов" срещу Чешкото посолство на митинг с искане за увеличение на заплатите. Протестът е обявен като "културно-масово меротриятие" от организаторите от новия полицейски синдикат. Според тях към проявата са се присъединили между 8 и 10 хил. техни колеги. Според вицепрезидента на синдиката "Подкрепа" Димитър Манолов участниците са около 15 хил. "Подкрепа" не е оказвала помощ в организацията на проявата, уточни той пред "Дневник".

Председателят на новия полицейски синдикат Иван Павлов заяви, че протестиращите служители на МВР искат европейско отношение към себе си и да се преборят с корупцията в МВР.

Демонстрантите бяха поздравени и от представител на военните от резерва и пенсионерите, които подкрепят "справедливите искания на полицаите" - увеличение на заплатите с 50% и подобряване на условията на труд.

Корупцията в МВР е много сериозна тема. Ще успеят ли новите синдикалисти да доведат до промяна отвътре? Или правителството предизборно ще им даде някой друг лев, за да им затвори устата?

3 коментара:

  1. А не може ли синдикалистите, особено от Подкрепа, да са малко по-обективни! Аз минах днес от там. Какви 10, какви 15 хиляди!.. От подобно преувеличаване с пъти на броя на протестиращите нито исканията ще се изпълнят сами, нито събитието ще стане по значимо или пък по-интересно за останалите. Ако някой се интересува - той следи проблема с исканията на полицаите и дебелащината на техния шеф. От раздувки никой не печели, даже обратното - на някой може да му писне да го баламуркат. :-)

    Виж до колко исканията на протестиращите полицаи са основатели е една съвсем различна тема. А ако вземат и поискат главата на своя министър колко симпатични ще станат на мнозина!..

    ОтговорИзтриване
  2. Аз чакам преброяването по БиТиВи. Що се отнася до исканията за по-високо заплащане, ще припомня една скорошна карикатура на протестиращите полицаи, която е повече от красноречива.: http://netinfo.bg/photo/34karikatura2009/pages/4L6A4760.htm

    ОтговорИзтриване