вторник, 3 март 2009 г.

Демонстрация в защита на Природните паркове

Каним ви да се съберем и да изразим позицията си ЗА природните паркове и тяхната защита на 4-ти март (сряда), от 16:00 до 18:30 часа пред Министерски съвет.

Нека да призовем министър-председателя и целия министерски съвет да си свършат работата и да се погрижат за природните паркове в България, като гарантират доброто им управление и опазването им.

Коалиция "За да остане Природа в България" www.forthenature.org е подала уведомление в Общината.

Малко предистория:
На 20.02.2009 небезизвестеният банкер Цеко Минев споменава в интервю, че планира да се срещне с Министър Председателя, за да си реши проблема със ски пистите в Природен парк Витоша. Няколко дни след това, на 26.02.2009 известният български журналист Асен Йорданов обявява, че е стартирала акция за уволнение на директорите на Природните паркове Витоша, Странджа и Врачански Балкан.

Официалният мотив е грешки в работата, неофициалният - прекалена ангажираност с работата им, която ги вкарва в конфликт с частни интереси на бизнес кръгове на БСП и ДПС. Ако бъдат отстранени даже за няколко месеца, това ще позволи новият директор да узакони серия от строителни обекти. Неща, които те отказват да направят досега в качеството си на служители на Държавата. Както знаете в България, мафията си има Държава и се старае да изчисти от държавния апарат всички, които й пречат.

Какво ще се случи отсега нататък зависи от всички нас...Елате на РЕАЛНИТЕ протести на УЛИЦАТА и нека ясно да им покажем, че Природата ни е по- мила, отколкото корумпираното ни Правителство!

Източник: http://www.facebook.com/event.php?eid=58155971852

Няма коментари:

Публикуване на коментар