събота, 7 март 2009 г.

8-ми март 2009 г. Ден за солидарност с Костадина Кунева

Приятели,
студентите от „Призив“ организират шествие в солидарност със залятата с киселина синдикална активистка Костадина Кунева на 8-ми март, започващо от 11 ч. пред Ректората. Ще ви цитирам съобщението им, за повече подробности можете да посетите сайта http://priziv.org/8 МАРТ 2009 г. ДЕН ЗА СОЛИДАРНОСТ С КОСТАДИНА КУНЕВА

Костадина Кунева завършва висше образование (специалност история) във Великотърновския университет, но не успява да си намери работа по специалността -„гениалните" пазарни икономически реформи я принуждават да работи като продавачка в България, а после - като чистачка в Гърция.
Ние питаме: ТОВА ЛИ ВИ Е ПРЕХВАЛЕНАТА ЛИБЕРАЛИЗАЦИЯ НА ОБРАЗОВАНИЕТО?!? ТОВА ЛИ Е ВАШАТА ГРИЖА ЗА МЛАДЕЖТА?!?

Синът на Костадина Кунева страда от сърдечно заболяване и майка му е принудена да работи в чужбина, за да изкарва необходимите средства за медицински прегледи, защото българското здравеопазване вече изисква огромни суми от страна на болните и техните близки.

Ние питаме: ТОВА ЛИ ВИ Е ПРЕХВАЛЕНОТО ЛИБЕРАЛИЗИРАНЕ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО?!? ТОВА ЛИ Е ВАШАТА ГРИЖА ЗА БОЛНИТЕ ХОРА?!?

Костадина Кунева е принудена да работи по 18 часа на ден, при минимално възнаграждение, постоянно мамена от работодатели, които се възползват от нейното положение - на „нелегален“ работник, отчаяно нуждаещ се от пари и поради това заставена да работи в отвратителни условия. Костадина не се примирява с нечовешките условия, а става синдикален работнически деец и активно се бори за своите и тези на колегите си права. Тази дързост е наказана от работодателите, които на 22 срещу 23 декември 2008г. извършват отвратителен по своята жестокост опит за убийство, заливайки я със сярна киселина.

Ние отново питаме: КАКВО НАПРАВИ ДЪРЖАВАТА ЗА ВСИЧКИ ТЕЗИ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ СЪНАРОДНИЦИ, КОИТО БЯХА ПРИНУДЕНИ ДА ЕМИГРИРАТ И ДА РАБОТЯТ ПРИ НЕЧОВЕШКИ УСЛОВИЯ?!? ТОВА ЛИ Е ВАШАТА ГРИЖА ЗА ТРУДЕЩИТЕ СЕ В БЪЛГАРИЯ?!? ЗА ТЪРПЯЩИТЕ ЛИШЕНИЯ В ЧУЖБИНА?!?

Протестът в неделя ще бъде не само за Костадина Кунева, но и за всички трудещи се и потиснати жени в България и по света.
Студентско-ученическо движение „Призив за образование" http://www.priziv.org/

Няма коментари:

Публикуване на коментар