понеделник, 2 февруари 2009 г.

Покана за събитие — Помен за демокрацията и официално пробуждане на гражданското общество

Поканата е от инициативния комитет на протестите. Помен за демокрацията и официално пробуждане на гражданското общество

Събитие: "Помен за демокрацията и официално пробуждане на гражданското общество",
Време и място: 4 февруари, 17:00 часа пред паметника на Патриарх Евтимий (“Попа”)
Повод: 12 години от връщането на мандата на БСП
Място: Събираме се пред паметника на Патриарх Евтимий (“Попа”), носим свещи, звъним с будилници и аларми на телефоните.


Гражданино,

Ела да почетем смъртта на българската демокрация, която беше умъртвена по особено мъчителен и садистичен начин от проваленото управление на България.

Палачите на демокрацията употребиха много различни изтезания;
 • чудовищни манипулации и подмяна на изборни резултати;
 • трансформираха политическата си власт в икономическа;
 • оцапаха я с "активни" мероприятия на “бивши” слуги на службите — агенти и откровени доносници;
 • отгледаха си "опозиция";
 • стигнаха до там да обявят "свободен пазар" на изборните гласове...

Демокрацията ни е мъртва!

Ела на 4 февруари пред паметника на Патриарх Евтимий (“Попа”) в 17:00 часа, да събудим гражданското общество от мъчителния кошмар на мутризираното управление и манипулираните медии и да възкресим демокрацията!

Носи си будилник!

Преди 12 години, на 4 февруари 1997 година, гражданското общество постигна голяма победа - БСП върна мандата за управление и така отвори вратите за демократизацията и евроинтеграцията на България.

Да помогнем на гражданското общество да спечели още една победа!

6 коментара:

 1. Уважаеми дами и господа, моля Ви, подкрепете с името и авторитета си тази идея: Инициатива за учредяване на ГРАЖДАНСКИ КЛУБ за подкрепа на демокрацията и на европейската ориентация на България

  Много е важно хора като Вас да спомогнат за раздвижването на духовете, но не само в съзерцателен план (като форумни дискусии на спокойно умуващи и възмущаващи се граждани), но и по-практически, реално, в действителността. Трябва нещо да се случи, иначе развитието на нещата е направо гибелно: нали не искаме да видим нашата България разпъната и унизена от руско-българската олигархия така, както е разпъната и унизена путинската Русия?! Трябва с всички сили да противодействаме да не се случи това, т.е. да вдъхнем живот и да дадем нови сили на замрялата българска демокрация, а също и да спомогнем за съхраняването на европейската ориентация на страната ни.

  Битката няма да е лека, но не трябва да се оставяме на произвола на безскрупулните ни управници. По тази причина апелирам да подпомогнете с каквото можете за популяризирането на предложената идея, за да стане така, че инициативата да не се провали, както обикновено става, по най-добър български обичай: всички гузно седят, гледат сеир и мълчат, никой и малкия си пръст не ще да си мръдне!

  Ето и още една инициатива, която заслужава подкрепа и разпространение: Българската демокрация е мъртва: длъжни сме да я възкресим!

  Благодаря за търпението и вниманието!

  ОтговорИзтриване
 2. Аз и 10 годишната ми дъщеря ще Ви подкрепим отново и пак ще бъдем заедно.
  Дано успеем да събудм хората.
  Дано прогледне българския народ.
  Но народа ни е много страхлив, за жалост.

  ОтговорИзтриване
 3. Идеята е добра, да, vox populi vox dei. Но. Нека инициативата ни не се превърне в зле изтълкуван жест и подкана друг политик тръбящ демокрация да вземе мандат в правителството. Моля ви, нека наистина дадем глас на народа (демокрация), като настояваме за улеснена процедура за референдуми и по-честото им използване.
  И стилистична препоръка ще дам:
  Повод: 12 години от връщането на мандата на БСП
  Нека бъде:
  Повод: 12 години откакто принудихме БСП да върне мандата си

  ОтговорИзтриване
 4. Аз искам не само улеснена процедура, но регулярно провеждане на референдуми. Например на всеки три месеца си даваш съгласието или несъгласието за всеки един гласуван закон (голям лист с checkbox-и)...

  ОтговорИзтриване
 5. С удоволствие бих участвала, стига подкрепа ми за демокрацията да не бъде трансформирана в подкрепа за нещо крайно дясно...

  " Моля ви, нека наистина дадем глас на народа (демокрация), като настояваме за улеснена процедура за референдуми и по-честото им използване. "

  ОтговорИзтриване
 6. Точно така и е много добре, че има разлика между ментето 1997 и сега. Тогава ние скачахме за ТЯХ – партии, политици, командири, сега ТЕ да скачат за нас! Не щем "овчари" и пожарникари да ни спасяват и ни даряват свободата! Леви, десни – след като всички седнем на масата! Всяко делене преди това ни отслабва като граждани и работи за другарите. Да не говорим, че ляво-дясното е вече анахронизъм – изкуствено деление, с което ни елиминират вече 20 години. Първо сме граждани и общият ни проблем е, че сме отстранени от управлението на собствената ни страна. Затова искаме ПРЯКА ВЛАСТ, КОНТРОЛ И УЧАСТИЕ на всички граждани в управлението - всички права за корегиране и сваляне на пишман управници при първия /втория?/ гаф и лъжа – във ВСИЧКИ власти, вкл. медиите. Кажи ми как ще те сваля за да те избера и пснопойците - в операта! Ще ни пробутват ментета докрай - като това http://edname4ta.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=197415&df=45&dflid=3, като ББ и цялата менте опозиция, но ние вече менте не пием!:р

  ОтговорИзтриване