петък, 30 януари 2009 г.

Борба за права и различия - какво става с подслушването в интернет

Какво се случва с поправките в Закона за електронните съобщения? Подробности в блога на Богомил Шопов от Електронна граница:

Борба за права и различия - какво става с подслушването в интернет

И сега
Сега остава да се обсъждат нещата в пленарна зала, затова ще се активизираме отново да покажем аргументите си на всеки, който иска да ни чуе, за да може да постигнем защитата на правата на гражданите в цифровата им плоскост.

Предложението
Осъзнаваме, че тази директива е европейска и трябва да я въведем, но има и друг начин. Ако не я въведем, като обявената такава позиция от Швеция, ние ще бъдем съдени (в най-лошия случай) от ЕК. Ние от “Електронна граница” декларирахме ясно, че ще поемем разходите по делото, ако се стигне до такова. Това не е популизъм, а е реалността. Ето предизвикателството, което няма да бъде прието от другата страна.

7 коментара:

 1. I am a Swedish reader that read Bulgarian more or less well, but I didnt manage to understand what you say about Sweden here. Can someone help me?

  ОтговорИзтриване
 2. Sweden is the only EU country that refused to implement DIRECTIVE 2006/24/EC OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL of 15 March 2006 on the retention of data generated or processed in connection with the provision of publicly available electronic communications services or of public communications networks and amending Directive 2002/58/EC

  We would like to follow Sweden's example in Bulgaria.

  ОтговорИзтриване
 3. А какво става с анонимните сим карти?

  ОтговорИзтриване
 4. Няма да се въвеждат, само шум се вдига. БСП може да прави само PR акции, нищо реално, което в случая е добре :)

  ОтговорИзтриване
 5. Лъчезар Томов,
  четох някъде, че СИМ картите ще се въвеждат наесен от 01 Септември и ще се проверяват предварително закупените със задна дата.
  Колкото до БСП...не ги подценявай-
  какви мръсни работи могат и ги правят..

  ОтговорИзтриване
 6. Картите ще се въведат от 1 януари и закупените със задна дата и новите. Бях на заседанието на комисията, но ще пиша повече скоро.

  ОтговорИзтриване