петък, 30 януари 2009 г.

Продължаваме...

Една информация, която се разпространи наскоро е много интересна от където и да я погледнеш. Тя доказва постоянството на едни хора за монопол и контрол над едни други хора, много повече от тях. Помислете за кои говоря. Ето информацията. На пръв поглед нищо необичайно, популяризиране на 100 годишнината на България. Да, но сега, до колкото си спомням сме 2009 година, а Независимостта е провъзгласена на 22 септември 1908 година. Разсъжденията могат да бъдат много, но няколко са фрапантни:

1. Не е посочена сума на поръчката,

2. Популяризирането става година след честванията (за които се похарчиха 4 милиона лева) и в година на избори.

Прочетете повече за скандалната поръчка от страниците на списание Тема:

Бели лъжи за черни дни

Трябваше да си зададем въпроса: Кои са по-опасни, блогъртите или казионните журналисти?

Аз ще добавя, защото има нещо дълбоко съмнително във всичко, което се предлага на вниманието ни. Мисля, че успях да се дистанцирам след, като си подарих телевизора преди няколко години. Миролюба Бенатова, аз слушах историята по Дарик, беше обявена, че е в автобуса. Когато я намериха по телефона от Дарик, тя пътуваше развълнувана по магистралата преследвайки автобуса и знаеше много повече за човека, отколкото се казваше в официалното обявление на МВР в този момент, на началото на “драмата”. И как така стана, че пак ни трябва повече контрол и наблюдение от страна на полицията. Недай си боже да не отвлечем и ние утре автобус, а защо ли няма да го направим…? Защото ще бъдем следени и спрени преди да го направим. Вместо да се опитаме да образоваме децата си, или да се погрижим за пътища, социални домове, собственото ни българско производство ние ще влагаме средства в PR кампании и хора, които да ни следят и в мислите ни. Да не вземем да си помислим, че никой не работи с парите, които си плащаме всеки ден! Или пък да поискаме промяна?! Как ли би ни дошла тази еретична мисъл. Нали никой не я подкрепя, никой не живее в мизерията около нас или никой не си разбива колата или на никой децата му излизат неграмотни от училище, или никой не се тъпче с чужди домати, като гума и безвкусни или никой не мисли, че ще стане пенсионер или никой не иска да каже, че му е писнало?!

За това драги зрители, помня част от шоуто Улицата, препоръчвам го и след 10 години пак е актуално: “За тези, които не разбират или не искат да слушат…Продължаваме!”

1 коментар:

  1. Точно в деня на отвлечения автобус в централната емисия на bTV бе поканен бившия директор на института по психология в МВР. От bTV преди това пуснаха репортаж, в който се ровят в профилите на Блажев в Интернет - блога му и форумните му регистрации. Човекът от МВР обясни, че в Интернет хората се заразяват с насилие, затова е необходимо да се назначи постоянно следене на всички Интернет форуми.
    Идеята не е да се възпитават хората да не вършат дивотии. Идеята е да се възпитават да не вършат нищо и да не разбират нищо, да се приучат, че са малки деца, които имат нужда от падари. Да им се внуши колко опасно място е света и как всички мислещи са суперопасни потенциални престъпници, които имат нужда да бъдат поставени под наблюдение за тяхно собствено добро и за доброто на околните.
    Ама който жертва свобода за сигурност... сещате се. ;)

    ОтговорИзтриване