четвъртък, 29 януари 2009 г.

Варненци на протест

За да не бъда голословен препечатвам НетИнфо।бг:
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1269492

Десетки варненци излязоха да протестират пред площад “Независимост”

28.01.2009
В същото време, в което започна протестът пред НС в столицата, десетки варненци излязоха да протестират на площад „Независимост”, предаде кореспондентът на БГНЕС във Варна.След два не особено успешни опита за протест в морската столица, група (не организирани юридически) варненски студенти и граждани отново изразиха публично солидарността си с декларацията на студентски, природозащитни, майчински и земеделски организации и движения, внесена в НС на 19 януари. Проявата е организирана в интернет, чрез facebook.com и групата „Граждански Протест Варна”. Членове на клуб „Електронна граница” също се присъединяват към протестиращите. Поводът са „опитите на управляващите да наложат тотален контрол върху интернет пространството”. Младите хора, излезли да изразят недоволството си коментираха, че нарушаването на основни човешки права и свободи не е превенция./БГНЕС /
БГНЕС

Наистина бяхме 50-тина човека, но без разгласа, не най-точния/уместен час 16,00, специфичната тема на протеста („опитите на управляващите да наложат тотален контрол върху интернет пространството”) и това е успех. Имаше медии, имаше ТВ, но като пуснеш търсачката на Гугъл, намерих само горното. Разбира се протеста не за медиите, а за хората. Ако бяхме взели заложник/ци, това е друго, екшън.
Нека варненци следят http://www.facebook.com/group.php?gid=44807099665 за следващи прояви.
Нека гражданите (студенти/блогери) от другите градове също си създадат свой групи и да участват синхронно в общи протести.
За вярващите, господ бе с нас, при прогноза за дъжд и такъв преди, по време на протеста даже пекна малко слънце.
За не вярващите, полицията бе с нас. Тактично се бяха събрали (няколко, без маски и щитове) далеч от площада, не дразнеха, а пазеха.
Благодаря на варненската полиция. Когато ние протестираме и искаме промени, ние протестираме и за тях и за техните заплати (семейства), те по закон не могат да го правят.

1 коментар: