петък, 23 януари 2009 г.

А след протеста... ПОТОП

Днес трябваше да се радваме, че на 22 януари Министерският съвет одобри създаването на Център „Фонд за асистирана репродукция”. Трябваше да се радваме, че днес бе обнародван законът, забраняващ заменките.

Но за наш ужас се оказа, че безумните ни народни представители са одобрили рестартиране на спрените 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ "Козлодуй".

Коментари:
Не на АЕЦ-а! , Мартин Линков
Спрете АЕЦ най-сетне, Богомил Шопов

Министър Миков, чиято оставка искахме по повод оказването на неправомерно полицейско насилие върху мирни граждани на 14-ти януари и допускане смъртта на арестувания протестиращ Методи Маринов, изведнъж се активизира и започна да уволнява висши служители на МВР. По каква логика обаче случаят на Пламен Куцаров се различава от този Методи Маринов - МВР не съобщава.

Коментари:
Смъртта в МВР не е занимание самотно, Мария Ненова

На 19-ти януари Държавна агенция по горите подписа две заповеди за заменки с дата 16.01 (деня в, който се прие законът за прекратяване на тази практика) . Все още се пита дали този корупционен акт ще бъде спрян.

Коментари:
Заменките са мъртви, Да живеят заменките!, Коалиция „За да остане природа“

3 коментара:

 1. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване
 2. Заменките с горите нямат нищо общо с решението на НС за започване на преговори за отваряне на 3ти и 4ти блок на Козлодуй. Това, което ми хареса при организацията на протестта на 14ти, бяха конкретните искания. Да се протестира против всичко и всеки създава имидж на протестиращите като недоволни от всичко и ги маргинанализира. Експлоатацията на 3-ти и 4ти блок е толкова безопасна, колкото и експлотацията на 5ти и 6ти блок, и много по-евтина от строеж на нова ядрена електроцентрала (Белене).
  За да се постигне успех е необходима ЕДНОЦЕЛНОСТ! Радостта от един успех не може да бъде помрачена от вести, които са от съвсем друг характер.

  ОтговорИзтриване
 3. tabsa е прав. Но никой няма да ни даде да пуснем блоковете. Това е чиста проба предизборен популизъм и лицемерие. Депутатите са ни лицемери и наглеци... какъвто народа, такива и депутатите му..

  ОтговорИзтриване